מבשלים ומתבלים בוויטמין B1 ובמגנזיום ציטראט: 5 מזונות שכדאי לשלב בארוחות שלנו

אין עוררין על כך שוויטמינים ומינרלים הכרחיים לגופנו ועוזרים לנו לשמור על בריאות מיטבית. לכן, מומלץ מאוד להקפיד על תזונה מגוונת שתסייע לנו לצרוך כמה שיותר ויטמינים ומינרלים באופן טבעי. בכל מקרה בו קיים חוסר בגופכם באחד הוויטמינים או המינרלים שחיוניים לתפקודו התקין של הגוף, מומלץ להיעזר בתזונאי מוסמך שייעץ לכם בכל הנוגע למינונים או לדרכים נוספות שבהן תוכלו להשלים את החוסרים. במאמר זה נפרט על 5 ויטמינים ומינרלים שתרומתם לבריאות הגוף שלנו חשובה ביותר, ובאילו מזונות נוכל למצוא אותם. אז, שנתחיל?

מגנזיום ציטראט

מגנזיום הוא מינרל חיוני שנמצא בגופנו, ואילו מגנזיום ציטראט הוא צורה של המינרל כאשר הוא נקשר לחוצה ציטריט. מידע על מינרל זה תמצאו באתר טבע בריא, בו תוכלו גם להתרשם מיתרונותיו הרבים. מגנזיום ציטראט מסייע בשמירה על מבנה תקין של עצמות ושיניים, עשוי להפחית את הסיכוי להיווצרות מחלות כלי דם ולב, מסייע במניעת התכווצות יתר של שרירים ועוד. מחסור במינרל בגוף שלנו יכול לנבוע ממגוון סיבות, אבל תוכלו לשלב אותו בתזונה שלכם בעיקר באמצעות צריכה של ירקות עליים ירוקים כמו ברוקולי, תרד ואפונה.

ויטמין B1

ויטמין B1 ידוע גם בשם "תיאמין", והוא אחד הוויטמינים החשובים בגוף האדם. מחסור בוויטמין זה עלול לגרום לפגיעה בכלי הדם ולפגיעות עצביות. הוויטמין חשוב לשמיר על מערכת עצבים תקינה והוא מסייע לבריאות המוח ולתקינות מערכת הלב והדם. התיאמין נמצא במגוון גדול של מזונות, כמו קטניות, דגנים מלאים, אגוזים ומוצרים מן החי, אולם הוא נמצא בריכוזים הגבוהים ביותר בשמרים, בצנוברים ובפולי סויה.

 

 

ויטמין B9

ויטמין זה ידוע גם בשם "חומצה פולית", והוא חשוב במיוחד עבור נשים בהיריון משום שהוא מסייע במניעת מומים בלידה. עם זאת, ויטמין B9 הוא הכרחי עבור כולם משום שהוא עוזר בחידוש רקמות השרירים ועשוי לסייע לתהליך היווצרות החלבונים בגוף. הוויטמין נמצא במגוון מזונות, כמו ירקות (במיוחד ירקות ירוקים כמו תרד), פירות, אגוזים, מוצרי חלב וכבד בקר.

אשלגן

אשלגן הוא מינרל חיוני לתפקוד תקין של הגוף שמצוי בקבוצות מזון מסוימות. שינויים דרמטיים בריכוזו בגוף עלולים להשפיע בצורה שלילית על הגוף. בדומה לתיאמין, גם הוא מסייע בבניית חלבונים והוא מגן מפני מחלות לב וכלי דם. מזונות עשירים באשלגן הם עשבי תיבול כמו כוסברה, שמיר, בזיליקום וכדומה, אבוקדו, קקאו, אגוזים וגרעינים.

אומגה 3

חומצות שומן מסוג אומגה 3 נמצאים במזונות כמו דגים ופירות ים, זרעי פשתן, פולי סויה, זרעי צ'יה וביצים. הגוף שלנו לא יודע לייצר את חומצות השומן הללו באופן טבעי ולכן חשוב שנדע לצרוך אותן באמצעות התזונה שלנו. חומצות אלו נמצאו חיוניות לפעילותו התקינה של הגוף ויש להן חשיבות במניעה של מחלות לב וכלי דם. כמו כן, הן עשויות להטיב בהתמודדות עם מחלות כרוניות כמו אפילפסיה, סוכרת מסוג 2 ויתר לחץ דם.

סיכום

לסיכום, צריכת מזונות העשירים בוויטמינים ובמינרלים הינה דרך טבעית לצריכת ויטמינים ומינרלים שחיוניים לתפקודו התקין של הגוף ולתפקודן של המערכות השונות בגופנו. מומלץ להתייעץ עם תזונאי מוסמך בכל הקשור למינונים ולאופן הצריכה, במקרה שקיים חוסר באחד הוויטמינים או המינרלים בגופכם.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד

נגישות