חגיגה של פעם בחיים: הכול על הפקת אירועי חינה מרוקאית

חגיגות החינה הפכו כבר מזמן לחלק בלתי נפרד מהתרבות הישראלית ונראה שהיום זה נפוץ לא רק בקרב זוגות יוצאי צפון אפריקה. אם גם אתם עומדים להתחתן וסקרנים לגבי המנהג המיוחד הזה, דעו שעם קצת השקעה וחשיבה תוכלו להפיק טקס חינה נפלא שתזכרו לעוד שנים ארוכות קדימה. אז איך בדיוק עושים את זה? בואו נעבור עכשיו על כל הנקודות החשובות לקראת טקס החינה המרגש שלכם וכל מה שצריך לקחת בחשבון כשניגשים למשימה של הפקת אירוע חינה. והכי חשוב – שיהיה בסימן טוב ובמזל טוב ולעוד הרבה שנים מאושרות קדימה!

ההיסטוריה של חגיגות החינה בישראל

חינה מרוקאית היא מסורת עתיקת יומין וטקס שחגגו היהודים במשך מאות שנים במרוקו, שם היא עד היום חלק משמעותי בחגיגות רבות, כולל חתונות, לידות וחגים דתיים. טקס החינה הוא מסורת מרגשת שכוללת בין היתר את החינה עצמה – חומר מיוחד ששמים על העור וצובע אותו בגוון כתום. בישראל, המסורת אומצה על ידי יוצאי מדינות צפון אפריקה כחלק מחגיגת המורשת התרבותית והיא מביאה לעולם שלנו הרבה ביטויים מסורתיים ששרדו במשך דורות. כיום טקס החינה הוא פופולרי ביותר לפני חתונות כאן בארץ והחוגגים הם לרוב יוצאי מדינות צפון אפריקה, למרות שהיום הוא כבר רווח גם בקרב זוגות מעדות אחרות.

 

 

כך תארגנו טקס חינה בלתי נשכח

אלו הם הדברים שעליכם לדאוג להם כשאתם מארגנים טקס חינה:

  • מקום, תאריך ורשימת מוזמנים: הדבר הבסיסי ביותר הוא להחליט איפה זה יהיה, מתי וכמה אנשים יגיעו. אפשר ללכת על אולם אירועים או על גן ואם הולכים על אירוע קטן אז זה גם יכול להיות בחצר בית. מומלץ להחליט על תקציב שיכוון אותנו וכך יהיה קל יותר להתמקד. בדרך כלל חינה היא אירוע קטן ומצומצם יותר בהשוואה לחתונה.
  • תלבושות ואביזרים: בלי ספק אחד החלקים החשובים ביותר בחינה והאירוע צריך להיות שמח, צבעוני וחגיגי למדי. בין התלבושות השונות תמצאו את ג׳לביות והסארי, כפתנים, כובעי תרבוש וכן הלאה – חשוב להביא מספיק בשביל כל האורחים. כמובן שלצד כל אלו לא שוכחים את התפאורה עם שטיחים, כריות ומגוון קישוטים אותנטיים.
  • אוכל: האוכל הוא בלי ספק חלק חשוב מהחגיגה ובפרט מגשי המתוקים המסורתיים: ברוב המשפחות יש כמה דודות ששמחות לקחת על עצמן את המשימה, אבל אם אין את האופציה הזו אז אפשר לפנות לחברות קייטרינג שמציעות מגשי מתוקים לחגיגה. כמובן שצריך לשכוח גם את הקייטרינג עצמו. בחלק מן המקרים זה בא בעסקת חבילה עם האולם ובמקרים אחרים נצטרך לדאוג לזה בעצמנו – למשל אם אנחנו מארגנים חגיגת חינה בבית.
  • מוזיקה: המוזיקה בחינה היא חלק חשוב ביותר והדגש הוא על שירים של העדה, בין אם מדובר במוזיקה מרוקאית, טוניסאית, תימנית וכן הלאה. אם אתם מביאים דיג׳יי אז חשוב למצוא מישהו שמכיר את העבודה ויודע לנגן מוזיקה מתאימה ואם אתם דואגים לזה אז אפשר למצוא בקלות שירים מתאימים באינטרנט ולהכין מראש רשימת השמעה חגיגית.
  • והכי חשוב – החינה: בואו לא נשכח את גולת הכותרת, החינה עצמה. תערובת מצמחים עם ריח מובחן. תוכלו למצוא בשווקים ברחבי הארץ ולהכין בעצמכם וגם כאן שווה בהחלט להיעזר בדודה תורנית שמכירה את העבודה.

לסיכום

הקפידו על כל הדגשים החשובים האלו, קחו מספיק זמן מראש ואל תשכחו את כל הפרטים הקטנים ותוכלו ליהנות מחגיגת חינה מסורתית מרגשת שתיזכר לדורי דורות ותהווה סיפתח מושלם לחתונה שלכם. בהצלחה!

נגישות