באופן כללי תקופת ההריון מיוחדת, חשובה, ממלאת ומרגשת. עם זאת, המציאות מלמדת שגם תהליכים כה חשובים עשויים להיפגע ללא הצדקה בצורה קשה, ואף בשל טיפול רפואי. אז נכון שטיפול רפואי נועד לסייע, אך לעיתים דווקא הגוף הרפואי הוא זה שמוביל לנזק משמעותי. אומנם לא בכוונה, אך במבחן התוצאה אין זה משנה עבור האם והעובר. חושבים שהמצב הקשה של התינוק נגרם בשל אופי ההתנהלות של הצוות הרפואי? בהחלט חשוב לברר זאת – ייתכן שמדובר ברשלנות רפואית, מצב שעשוי לזכות בפיצוי כספי משמעותי. מהי אם כן ההגדרה של רשלנות רפואית במהלך ההריון, למי אפשר לפנות ואיך מתבצע הליך התביעה בגין רשלנות רפואית? מוזמנים להשלים פערי מידע בנושא כה רגיש וחשוב.
עניין של הגדרה
החוק מגדיר רשלנות רפואית בצורה מאוד ברורה ופשוטה. מדובר בהתנהלות רפואית שאינה מיישרת קו עם רמת הזהירות הסבירה שמצופה ממנה. אם התנהלות שכזו מובילה לנזק משמעותי, מדובר ברשלנות רפואית. מהי אם כן רשלנות רפואית בהריון? מדובר באותו הדבר, אך תוך התמקדות באישה הרה. מכאן שאין מדובר בפגיעה מכוונת, אלא בחוסר תשומת לב, או בחוסר הקפדה על כללי התנהלות רפואיים. עוד נחדד שאין זה הכרחי שרופא או גניקולוג יהיו אותם גורמים בעייתיים, אלא לעיתים קופת החולים או המוסד הרפואי הם הגורמים שנדרש לתבוע. שנדגים? אם לצורך הדוגמה קופת החולים לא העמידה לרשות הגניקולוג ציוד תקין, ייתכן שהיא זו שיש לתבוע בגין רשלנות רפואית בהריון.
5 דוגמאות למקרים שנחשבים רשלנות רפואית בהריון
- חוסר מעקב מקצועי אחר תוצאות הבדיקה של אישה הרה עשוי למנוע איתור בזמן של מצוקה שדורשת מענה מידי.
- הפנייה למהלך רפואי מבלי להסביר לאם לעומק מהן סך המשמעויות הרפואיות. אם מבחינת סיכון העובר, אם מבחינת סיכויי הצלחה ואם מבחינת חלופות אפשרויות.
- אי הפנייה למרפאת הריון בסיכון. מצב שכזה עשוי למנוע מגוון טיפולים והנחיות שעשויות למנוע לידה מוקדמת. כידוע לידה לפני שבוע 32 נחשבת מסוכנת ועל כן ערנות בעת הריון נחשבת קריטית.
- ביצוע גרידה בשל הפלה טבעית (או בשל מגוון מצבים אחרים) עשויה להיעשות בצורה שגויה שפוגעת בצורה קשה בפוריות של האם.
- אי התייחסות מקצועית לעברה הרפואי של האישה ההרה או למצבה הבריאותי.
אם אחד מהמצבים הנ"ל מוביל לנזק משמעותי לעובר או לאם, בהחלט ישנה עילה להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית בהריון.
מבקשים סיוע?
קוראים את הדברים ורק מתחדד שגם המקרה שלכם עונה על ההגדרה "רשלנות רפואית"? יש להבין כיצד נכון להתנהל. כיצד אם כן מגישים תביעה? ראשית נציין שאתם עשויים להשיג פיצויים מאוד גבוהים, וככול שתיעזרו בעורך דין שנחשב יותר מקצועי בתחום, כך עתידיים להגדיל את הגובה של הפיצוי. עוד נציין שאין חשש להיעזר בעורך דין שמתמחה ברשלנות רפואית שלא לצורך, וזאת בשל הסיבה הבאה: אם עורך הדין לא מאמין בסיכויים לנצח בתיק, הוא לא יסכים לייצג אותכם. האומנם? בתחום רשלנות רפואית משלמים לעורך הדין רק אם הוא מנצח בתביעה, משמע ניתן להיות בטוחים שהסיכויים לנצח בצד שלכם.
איך מתבצע הליך התביעה?
מבקשים להבין מראש כיצד הליך התביעה עומד להיראות? ובכן ראשית מוצאים עורך דין שמתמחה בתחום. לאחר מכן יש לאסוף את סך החומר הרפואי שרלוונטי למהלך ההריון (כולל בדיקות, הפניות, מרשמים, סיכומי מפגשים וכדומה). בשלב הבא תידרשו לעבור בדיקה אצל רופא מומחה, על מנת לקבל חוות דעת רפואית שתהווה עדות חשובה במהלך התביעה. מה הלאה? רוב הסיכויים שההליך ייגמר ע"י גישור, אך מראש נציין שיש להיות סבלניים. בהצלחה!