שומרים על כל בני הבית: מה עושים כשאחד מבני המשפחה חולה בקורונה?

מגפת הקורונה אשר פרצה בשנת 2020 שינתה כל תחום בחיים, כולל ההתנהלות בתוך הבית. למעשה, התפרצות המגפה בכל רחבי העולם כמו גם כאן בישראל הובילה את משרד הבריאות להנחות את הציבור לגבי התנהלות שוטפת אשר מתבצעת במהלך היום יום, כולל בעת מצב שבו אחד מבני המשפחה התגלה כחולה קורונה. אם זה קרה גם אצלכם, להלן כל מה שצריך לדעת בשביל לשמור על כל בני הבית מפני הידבקות בנגיף.

אחד מבני המשפחה חולה קורונה? זה מה שצריך לעשות

אם אחד מבני המשפחה גילה כי הוא חולה, הדבר הראשון שצריך לעשות קודם כל לדווח על כך לרופא המשפחה, וזאת מתוך מטרה ליצור תהליך בקרה ופיקוח אשר נועד להבטיח כי בעת חלילה החמרה במצב הבריאותי, הרופא יהיה מעודכן על כך, כמו גם ידע לספק לכם את המענה הרפואי אשר דרכו ניתן יהיה לטפל בבן המשפחה, בין אם באמצעות תרופות או באמצעות שיחה המתבצעת אונליין עם הרופא. נוסף  לכך, חשוב מאוד שכל בני המשפחה יעברו בדיקות קורונה, כאשר אפשר לרכוש בדיקות קורונה ביתיות או להזמין דוגם הביתה, דרך חברה מקצועית המתמחה בתחום הזה.

שימו לב כי חברות מובילות כמו למשל חברת aidg מאפשרות לציבור הרחב לבצע בדיקת אנטיגן מהירה או בדיקת PCR מוסדית בנקודות אשר פרוסות בכל רחבי הארץ, ובהתאם לכך להוביל ליצירה של מענה אשר מבטיח כי אתם מקבלים את התוצאות במהירות, כל זאת מתוך מטרה לבחון בזמן אמת כי אף אחד מבני הבית לא נדבק בנגיף, כאשר ניתן לבצע או בדיקת אנטיגן או בדיקת PCR.

 

 

שמירה על ריחוק חברתי

ההנחיה של משרד הבריאות קובעת כי כל אדם או ילד אשר נדבק בנגיף נדרש להיכנס לבידוד ביתי למשך כחמישה ימים, וזאת בכפוף לתוצאות בדיקות קורונה אשר מתבצעות באופן תדיר. רכישה של בדיקת קורונה רלוונטית לא רק בעבור כל בני הבית אשר בוחנים האם הם נדבקו אלא גם בעבור מי שנדבק, כאשר ניתן לצאת מהבידוד אך ורק כאשר התוצאה היא שלילית. באתר של משרד הבריאות תוכלו לקבל את כל המידע בנוגע להנחיות רלוונטיות ועבור משפחות שאחד מבני המשפחה אומת כחולה, אולם שימו לב כי ההנחיות נוטות להתעדכן באופן תדיר ובהתאם להיקפי התחלואה, ועל כן אפשר ואף רצוי להתייעץ עם רופא המשפחה כמו גם עם המוקד של משרד הבריאות אשר פתוח בכל שעות היממה. המוקד מהווה כר פורה לידע מהימן כמו גם יכולת להוביל למימוש של הנחיות עדכניות, החל מזמן השהייה בתוך המרחב ללא מגע עם אחרים ועד לאישור יציאה מהבידוד. נוסף לכך, שם תוכלו לקבל את כל המידע אשר נחוץ לכם לטובת התמודדות עם מקרה שבו אחד מבני המשפחה הוא מאומת.

לסיכום

אם אחד מבני המשפחה שלכם אומת כחולה קורונה, השלב הראשון הוא קודם כל להכניס אותו לבידוד ביתי כך שלא תהיה לו גישה לכל בני הבית, כאשר שימו לב כי מומלץ לבצע רכישה של בדיקות קורונה אשר נועדו לבחון כי כלל בני המשפחה שליליים לנגיף, ובמידה ונמצא שכן, השלב הבא הוא להיכנס לבידוד ביתי ביחד עם בן המשפחה. עקבו אחר ההנחיות של משרד הבריאות באתר, כל זאת מתוך מטרה להוביל ליצירה של מערך אשר במסגרתו אתם דואגים לבריאות לא רק של בן המשפחה שנדבק, אלא גם מגנים על אוכלוסייה בסיכון, כמו גם בני המשפחה.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, ואין לראות בו חוות דעת רפואית ומקצועית. כדי לקבל את המענה המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות