פתחתם עסק פטור? כדאי לכם לפנות לרואה חשבון

אם אתם מוגדרים כעוסק פטור, ככול הנראה שאין לכם עובדים שצריך להוציא להם משכורות, אין לכם משחק עם תשלומי מע"מ ואף אינכם צרכים להתעסק עם חשבוניות. יחד עם זאת, אם אתם עוסק פטור, עדיין כדאי שתיפנו אל רואה חשבון, ולא רק כדי לחסוך זמן רב בסוף השנה. מדוע? ובכן אם חשבתם שבתור עוסק פטור (או עסק חדש) אתם יכולים להוריד מעצמכם את ההוצאה של רואה חשבון, רצוי להבין שאומנם זה אפשרי, אך כלל לא בטוח שכדאי. מדוע אם כן הרוב הגדול של העוסקים הפטורים מקבלים החלטה להיעזר ברואה חשבון? מוזמנים לגלות, אך מראש נציין שמדובר בשיקול כלכלי.

שותף עסקי בעל חשיבות רבה

לא רק שמוטב להיעזר ברואה חשבון, אלא גם מוטב להשקיע לא מעט מחשבה והשוואה בעת הבחירה. מדוע? כי כל עוד חוברים אל רואה חשבון מקצועי שמתאים לסדר גודל של העסק ולאופי הפעילות, זוכים בשותף עסקי בעל חשיבות רבה. זוכים בשותף למסע שעשוי לסייע לגדול, להימנע מתשלומים מיותרים, להעניק עצה מקצועית וכדומה. מכאן שאין זה נכון לשאול למה צריך רואה חשבון לעוסק פטור? אלא יש לשאול איזה רואה חשבון אידאלי נקודתית עבור העסק שלכם, וכאן נענה שעליו להיות כמה שיותר אכפתי ומעורב. מה בפועל זה אומר? שעליו ליידע כשניתן להשיג מענק (מענק הכנסה למשל). שעליו להסביר אלו הוצאות מוטב לציין בדו"ח רווח והפסד. שעליו לתזכר שהגיע העת להגיש דו"חות לרשויות המיסים. שעליו להצביע על התנהלות לקויה וכדומה.

פתחתם עסק פטור? כדאי לכם לפנות לרואה חשבון

מתפקידי רואה חשבון עבור עוסקים פטורים

תפקידו של רואה חשבון עבור עוסק פטור עשוי להיות הרבה יותר רחב ממה שנדמה. הוא כמובן יסייע להתנהל בסוף השנה מול מע"מ, ביטוח לאומי ומס הכנסה, ובעת הצורך יסייע למלא הצהרת הון, אך הוא גם עשוי לסייע הרבה ומעבר לכך. רואה חשבון עשוי לסייע לגדול, לקבל החלטה האם לשנות סטטוס (מעוסק פטור לעוסק מורשה), להעריך סיכונים כלכליים, להעניק ייעוץ עסקי, לשפר דו"חות (כגון דוח רווח והפסד) וכדומה.

כמה נהוג לשלם לרואה חשבון?

לאחר שמבינים שחבירה לרואה חשבון היא רווח ולא הוצאה, יש להבין כמה השירות צפוי לעלות. כאן נציין שאם אופי הפעילות נחשב פשוט, ניתן לשלם תשלום שנתי, אך אם מדובר בסיוע יותר צמוד, נדרשים לשלם תשלום חודשי. מהם אם כן המספרים? ובכן מדי חודש נהוג לשלם בין 300 ל600 ש"ח. עבור עריכת דו"ח שנתי נהוג לשלם בין 1,000 ל1,500 ש"ח. ועבור הצהרת הון נהוג לשלם בין 900 ל2,500 ש"ח. עתה לאחר שסדר גודל של המחירים ידוע, נעצור להעניק 3 טיפים חשובים עבור בחירה מושכלת של רואה חשבון: ובכן אין לאפשר רק לפרמטר של המחיר להכריע, אלא גם חשוב לקבל המלצות מקולגות בעלי סדר גודל כשלכם וכמובן שגם רצוי לבחון מהי ההתרשמות בעקבות שיחת ההיכרות. מעבר לכך, אם לא מרוצים מהשירות מחליפים, ולבסוף נציין שאם רואה החשבון מציע להתחייב בתמורה לקבלת הנחה, ראו בכך סימן אזהרה. דרך צלחה!

נגישות