הילד צריך להוציא רישיון? כל השלבים בדרך לטסט המעשי

בשעה טובה הילד שלכם הגיע לגיל שבו הוא יכול להוציא באופן עצמאי רישיון נהיגה. יחד עם זאת, כפי שאתם בוודאי יודעים, עד לקבלת הרישיון הוא נדרש לעבור מספר שלבים. מהם? בסקירה הזו נציג בפניכם כהורים את כל השלבים שהילד שלכם צריך לעבור, כל זאת מתוך מטרה להגיע בסופו של דבר לטסט, ולקבלת רישיון הנהיגה.

הוצאת טופס ירוק

השלב הראשון בדרך לקבלת הרישיון כולל הוצאת טופס ירוק ומילוי שלו. צריך להוציא טופס ירוק כחלק מהנחיה של משרד התחבורה, כאשר את הטופס אשר לקבל או דרך האתר של משרד התחבורה או דרך רשתות האופטיקה. הטופס עצמו כולל מילוי של פרטים אישיים לצד הצהרת בריאות, כאשר נדרש לגשת לבדיקת ראייה אצל אופטומטריסט אשר קיבל אישור לטובת ביצוע בדיקות ראייה מטעם משרד התחבורה. לאחר מילוי כל הפרטים לצד צילום של תמונת הפרופיל, יישלח מסרון לילד המזמין אותו להירשם לקראת השלב הבא – המבחן העיוני, וזאת בתנאי כי אין מניעה לכך בעקבות בעיה בריאותית.

הגשה למבחן תיאוריה

מבחן התיאוריה הוא המבחן העיוני של משרד התחבורה והוא מהווה תנאי סף לתחילת לימודי הנהיגה. בדיוק כמו שצריך להתכונן לקראת הצו הראשון, כך צריך להכין את הילד לקראת המבחן, וזאת על ידי בנייה של לוחות זמנים המאפשרים לילד ללמוד למבחן הזה במסגרת תקופת הלימודים שלו, לצד תרגול קבוע של שאלות נפוצות במבחן. בעידן האינטרנטי ניתן להיעזר באפליקציות ייעודיות אשר מסייעות לתלמידים לתרגל באופן קבוע ובזמן הפנוי, כל זאת מתוך מטרה להגיע מוכנים לקראת המבחן ולעבור אותו בהצלחה.

לימודי נהיגה

השלב הבא הוא כמובן הלימודים המעשיים המתבצעים במסגרת של שיעורי נהיגה. מומלץ שלא להתחיל את שיעורי הנהיגה לפני הגשה למבחן התאוריה, מאחר ובמידה והילד נכשל, הוא לא יכול להמשיך את הלימודים עד אשר הוא עובר את מבחן התאוריה. במידה והוא עבר, אפשר להמשיך בתהליך, כאשר רצוי לקבל המלצות אודות מורי נהיגה ותיקים ובעלי ניסיון אשר יעניקו לילד לא רק את היכולת לנהוג באופן עצמאי אלא גם להעניק יחס אישי לכל אורך הדרך, עד להגשה למבחן הגדול ביותר – טסט.

 

 

טסט

המבחן האחרון לטובת קבלת רישיון נהיגה הוא כמובן הטסט. מדובר במעמד מלחיץ למדי, ועל כן חשוב להעניק תמיכה לילד ולהסביר לו כי מדובר במבחן חשוב ובהתאם לכך לשמור על קור רוח, לעבוד על נשימות כמו גם לקרוא מדריכים באינטרנט עם טיפים מצד מורי נהיגה כמו גם טסטרים אשר יכולים לסייע לטובת קבלת טיפים שאותם אפשר וצריך ליישם במסגרת הטסט – שמירה על מרחק, עבדו על נקודות החולשה שעלו בזמן הטסט וגם לפתח שיחה עם הטסטר במידה והילד סבור כי לא נעשתה טעות. לאחר המעבר המוצלח של הטסט, ניתן יהיה לקבל את רישיון הנהיגה.

לסיכום

השלבים אותם ציינו כאן במדריך מהווים את הדרך לקבלת רישיון נהיגה כחוק. אין לבצע עיקופים או לנסות לדלג על אחד מהשלבים, וזאת כחלק מחובה של משרד התחבורה. מיד  לאחר קבלת הרישיון תידרשו ללוות את הילד למשך תקופה של חצי שנה כנהגים מלווים, כאשר מומלץ לנצל את התקופה הזו לטובת חיזוק הביטחון שלו על הכביש כמו גם ההיכרות עם הרכב והמערכת הטכנית, כל זאת כחלק מיצירה של מענה המגיע לידי ביטוי במסגרת של נהיגה בטוחה – בוודאי בעבור נהגים צעירים שעולים על הכביש בפעם הראשונה. נושא הזהירות בדרכים צריך להיות בראש סדר מעיניכם, ובעבורכם כהורים חשוב להושיב את הילד לשיחה ולדבר על הנושא הזה, מתוך מטרה לשמור על בטיחות גם לאחר סיום תקופת הליווי.

נגישות